Spoedeisende hulp

In geval van ernstige pijnklachten of spoedeisende vragen kun je direct Noorderkerk Dental Center NKDC bellen op het nummer:

023 – 526 8600

Indien de praktijk gesloten is kun je contact opnemen met:

Dental 365 

Piet Heinkade 215

2019 HM te Amsterdam

 085 – 1050750

https://dental365.nl/contact/

Is er iets met je beugel of spalk in het weekend of buiten de openingstijden van de praktijk:

Spalk los:

Bel ons op  om een afspraak in te plannen. Probeer van de spalk af te blijven, zodat deze niet verder los raakt. Trek de spalk er niet uit! Bedek eventueel het prikkende deel van de spalk met een bolletje was of suikervrije kauwgom. Als je nachtbeugels hebt, adviseren wij deze zo veel mogelijk in te doen totdat de spalk weer vastgezet is.

De draad steekt uit/of gebroken/prikt:

Bedek het prikkende deel van de beugel met een bolletje was of suikervrij kauwgom. Duurt de volgende afspraak nog langer dan een week? Bel ons om te vragen of het nodig is om tussendoor een korte afspraak in te plannen.

Slotje eraf achterste kies:

Wanneer een slotje achterin ( de achterste kies) los zit, mag je deze zelf voorzichtig verwijderen. De draad die dan lang uitsteekt kan/mag je dan afknippen met klein tangetje/groot nagelknipper. Bedek eventueel het uiteinde van de beugel draad met een bolletje was of suikervrije kauwgom.

Slotje los:

Bel ons op om te melden dat er een slotje los zit.  Is verder geen probleem mocht het in het weekend gebeuren. Eventueel krijg je een andere afspraak om slotje opnieuw vast te laten zetten . Mocht er iets scherps zijn dan kan je was  of suikervrije kauwgom er op plakken.

Chain elastiek los/gebroken bij vaste beugel:

Haal het losse chain-elastiekje zelf voorzichtig los van het slotje. Het is niet zo erg als je een keer een chain-elastiek verliest. Bij de volgende afspraak zetten we er weer een nieuwe in.

Uitneembare beugel stuk/past niet meer:

Bel even om een afspraak in te plannen, zodat we kunnen beoordelen of het kan worden gerepareerd. Neem eventuele gebitsmodellen mee, zodat we de beugel gelijk kunnen opsturen als dit nodig is. Mocht er iets afgebroken zijn,  en de beugel kan wel gewoon gedragen worden.. het scherpe gedeelte met was of suikervrije kauwgom afdekken.

Neem op de eerstvolgende werkdag  weer contact op met de praktijk dan helpen we je verder.