Lachgassedatie

Ben je weleens bang voor de tandarts? Zijn kokhalsneigingen een probleem? Heb je een verstandelijke en/of lichamelijke beperking? Of spelen er andere factoren? Dan is lachgassedatie wat voor jou!

Het werkt vrij simpel. Tijdens een tandheelkundige behandeling adem je lachgas in. Door het inademen van lachgas merk je een geruststellende en kalmerende werking. Dit zorgt ervoor dat je minder bewust bent van wat er om je heen gebeurt, maar wel volledig bij bewustzijn bent. Het lachgas werkt vrijwel direct in, waardoor je weinig meekrijgt van de behandeling. Eén van de grote voordelen is dat een verdoving met lachgas niet alleen snel inwerkt, maar ook na afloop van de behandeling weer snel uitwerkt. 

Wat is lachgassedatie?

Lachgassedatie is een veilige methode waarbij je continue bij bewustzijn blijft. Deze methode is uitermate geschikt voor patiënten met (extreme) angst voor de tandarts, patiënten met verhoogde kokhalsneiging, voor patiënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of een combinatie van de genoemde factoren. Dankzij het inademen van het gas merk je een geruststellende en kalmerende werking. Het grootste voordeel hiervan is dat het snel inwerkt, maar ook weer snel uitwerkt.

sedatie-1

Tijdens de behandeling

Lachgassedatie heeft snel een kalmerend en rustgevend effect. Bovendien neemt het een deel van de pijn weg. Bij de optimale dosering kunnen je ledematen zwaar aanvoelen en kan je wat gaan zweten. Door een verdoving met lachgas kan je het gevoel van tijd verliezen, waardoor de behandeling gevoelsmatig erg snel voorbij is.

Na afloop van de behandeling

Een groot voordeel van sedatie met lachgas is dat het snel is uitgewerkt. Na het inademen van het lachgas is de werking maar vijf tot tien minuten. Er zijn vrijwel nooit na-effecten, waardoor je na de tandheelkundige behandeling nergens last van hebt. Een lachgas verdoving wordt afgesloten met vijf minuten inademen van 100% zuurstof. Je voelt je na de behandeling dus snel weer normaal en kunt dus snel door met je dagplanning. Voor absolute zekerheid adviseren wij om het eerste half uur nog niet deel te nemen aan het verkeer.

Klik hier voor meer info

Vaak gestelde vragen
sedatie

Waarom kiezen voor lachgassedatie?

Angst, paniek, kleinzerigheid, een beperking of geen gebruik willen maken van de standaard verdoving? Er zijn genoeg redenen om voor verdoving met lachgas te kiezen. Het is een eenvoudige, snelle, veilige en onschuldige manier van verdoven. Het geeft tijdens de behandeling veel rust, maar zorgt voor weinig na-effecten.

sedatie-2

Sedatie met lachgas bij Noorderkerk Dental Center

Wil je gebruik maken van lachgassedatie? Dit kan tijdens een tandheelkundige behandeling! Wij handelen vanuit de filosofie om de best mogelijke mondzorg te bieden. Daarbij besteden we veel aandacht aan communicatie. Daarom bespreken wij van te voren of deze behandeling bij je past. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Twijfel je nog of wil je wat meer weten over een verdoving met lachgas? Neem dan contact met ons op of vraag hiernaar bij je volgende afspraak. Nog geen patiënt bij onze praktijk? Schrijf jezelf dan eenvoudig in via de knop rechtsboven.